1. sastanak s lokalnom zajednicom 6. srpnja 2018.

1. sastanak s lokalnom zajednicom 6. srpnja 2018.

Prvi sastanak sudionika projekta „Razvoj profesionalnih kompetencija za zelenu gradnju“ (UP.04.2.1.02.0127) s predstavnicima lokalne zajednice održan je u dva dana i na dvije lokacije:

u petak, 6. srpnja 2018. u 10:00 sati u prostorijama Hrvatskog inženjerskog saveza (HIS), Berislavićeva 6, Zagreb i
u četvrtak, 5. srpnja 2018. u 16:30 sati u okviru Ljetne zelene radionice HSZG-HUPFAS-HUEC u Matis Absolut lounge u Zagrebu.

Sastanak predstavnika lokalne zajednice, gradova, održan je na temelju poziva koji je poslan predstavnicima gradova koji su pri prijavi projekta izrazili spremnost da sudjeluju na projektu i gradovima koji su naknadno izrazili volju.

Na sastanku 6. srpnja 2018. prisustvovale su predstavnice gradova Sv. Ivan Zelina i Rijeke, a na sastanku 5. srpnja 2018. predstavnici Grada Zagreba i Grada Pazina. Na sastanku su prisustvovali i partneri na projektu HSZG. Dnevni red sastanka nije posebno utvrđen, ali vezan je za EP3 – sudjelovanje studenata u programu društveno korisnog učenja za zelenu gradnju – aktivnost 3.3 – dogovor s lokalnom zajednicom za provođenje aktivnosti.

Zaključak sa sastanka je slijedeći:
1 Gradovi Sv. Ivan Zelina, Zagreb i Pazin uključit će se u projekt
2 Grad Rijeka mora dobiti suglasnost od odgovornih u gradu
3 Svi gradovi razmotrit će do narednog sastanka moguće primjere zadataka i podloga za izradu rješenja/projekata.
4. Dogovoren je naredni sastanak za rujan 2018. u okviru Okruglog stola – s prijedlozima lokalne zajednice i prisustvom svih mentora.