Započeo 1. ciklus predavanja u okviru projekta CPD4GB

Započeo 1. ciklus predavanja u okviru projekta CPD4GB

Projekt „Razvoj profesionalnih kompetencija za zelenu gradnju“ ima za cilj povezivanje organizacija civilnog društva s fakultetima Sveučilišta u Zagrebu kako bi se razvio interdisciplinarni neformalni obrazovni program namijenjen studentima diplomskih studija i osigurao naraštaj mladih stručnjaka s potrebnim profesionalnim kompetencijama za rad na području zelene gradnje.

Prvi  ciklus  predavanja, započeo je  19.  rujna  2018.  godine, unutar  Aktivnosti  3.1. Predavanju su prisustvovali studenti prijavljeni za prvi ciklus predavanja, volonteri te partneri projekta.

Nadolazeća predavanja su se održala unutar  4  tjedna,  srijedom  i  petkom  s  početkom  u  15,00  sati, u trajanju od 4  školska  sata,  ukupno  32  sata, na datume 21.09.2018., 03.10.2018. i 05.10.2018. godine.

U sklopu projekta, studenti su sudjelovali na predavanjima koja su za njih pripremili predstavnici fakulteta koji sudjeluju na projektu – Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu Arhitektonski fakultet, Sveučilište u Zagrebu Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu Šumarski fakultet i Sveučilište u Zagrebu Fakultet strojarstva i brodogradnje.

U sklopu ciklusa predavanja, uslijedile su u rasprave te radionice sa studentima.

Projekt je službeno podržan od strane Sveučilišta u Zagrebu i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske koji su prepoznali njegovu vrijednost i doprinos osuvremenjivanju obrazovnih programa te gradova Ivanić Grad, Karlovac, Pazin, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica i Zagreb, koji su također podržali projekt na način da će dati pristup potrebnim informacijama kako bi se, kroz rad studenata, omogućilo analiziranje te ponudilo rješenje identificiranih potreba lokalne zajednice. Za prvi ciklus predavanja, studenti su odabrali dostavljene projekte gradova Sv. Ivan Zelina i grad Karlovac.

U sklopu odabranih projekta, za studente je organizirana i terenska nastava te su posjetili ključne lokacije u gradu Sv. Ivan Zelina.