Završio 1. ciklus predavanja!

Završio 1. ciklus predavanja!

U prosincu 2018. godine završio je 1. ciklus predavanja u okviru programa društveno korisnog učenja za zelenu gradnju projekta CPD4GB, koji je trajao četiri mjeseca (rujan-prosinac 2018. godine) i obuhvatio je aktivnosti unutar elementa projekta 3 (EP 3).

16. siječnja 2019. godine, grupa studenata koji su bili uključeni u 1. ciklus predavanja, održali se prezentaciju kojom su okupljene sudionike izvijestili o napretku i zaključcima prilikom izrade projektnog rješenja projekta grada Sv. Ivan Zelina.

Kao projektni zadatak u Svetom Ivanu Zelini izabrano je područje na kojem se sada nalaze tvrtke Drvna industrija „Zelina“ i „Čazmatrans-Nova“, kao prostor koji je prostornim planom predviđen za urbanu preobrazbu. Studenti su imali zadatak osmisliti te ponuditi rješenje kako da se na ovom području kreira zdraviji, ugodniji i produktivniji životni prostor, koji će biti energetski učinkovit, ekonomski isplativ te pridonijeti razvoju zajednice.

Program se sastojao od 32 sata predavanja, 32 sata radionica i 12 sati stručnih rasprava, uz izradu projektnog zadatka i dijela projekta za lokaciju Sv Ivan Zelina, te izradu komunikacijskih materijala za naredni ciklus društveno korisnog učenja za zelenu gradnju.

Studenti i volonteri su stekli znanja, vještine i kompetencije koje će moći primijeniti u daljnjem radu u okviru svoje profesije kao nadopunu formalnom obrazovanju.

Drugi ciklus predavanja počinje 22. siječnja 2019. godine te Vas pozivamo da se aktivno uključite u svojstvu studenta ili volontera!