Predstavljanje projekta na Skupštini HSZG

Predstavljanje projekta na Skupštini HSZG

Redovna godišnja sjednica Skupštine Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju održana je dana 07. ožujka 2019. godine, u Hrvatskoj komori inženjera građevinarstva, ulica grada Vukovara 271, Zagreb.

Redovnu godišnju sjednicu Skupštine otvorila je Petra Škevin, Predsjednica UO-a HSZG-a, istaknuvši postignuća HSZG-a u periodu od prošle do aktualne sjednice Skupštine te zahvalu operativnom timu. Izvršni direktor HSZG-a, Dean Smolar, izvijestio je predstavnike članova o aktivnostima provedenim u periodu od Generalne skupštine održane 07. ožujka 2018. godine sve do ovogodišnje sjednice Skupštine. Goranka Tropčić Zekan, rizničar, prezentirala je i financijsko izvješće za 2018. te financijski plan za 2019. godinu. Svi prisutni na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine prihvatili su, u cijelosti, izvješća iz uvodnih govora; usvojen je financijski plan, plana rada te je potvrđen mandat direktora Deana Smolara.

Na redovnoj godišnjoj Sjednici skupštine bilo je prisutno preko 50 članova Udruge HSZG, gdje su birani kandidati za 11 (jedanaest) pozicija unutar Upravnog odbora. Na sjednici Skupštine najprije su se predstavili nominirani kandidati, njih ukupno 15 (petnaest) za 11 (jedanaest) mjesta u Upravnom odboru.

U okviru Skupštine, Mihaela Zamolo, voditelj projekta, prezentirala je projekt: „Razvoj profesionalnih kompetencija za zelenu gradnju – CPD4GB“ CPD4GB, tijek i trenutačni status projekta. Projekt sadrži inovativan pristup u rješavanju problema ciljanih skupina koji uključuje dvije komponente inovativnosti – novi pristup učenju i uključivanje novih sadržaja učenja o zelenoj gradnji u visokoškolske obrazovne programe, a cilj projekta je povezivanje organizacija civilnog društva s fakultetima Sveučilišta u Zagrebu kako bi se razvio interdisciplinarni neformalni obrazovni program namijenjen studentima diplomskih studija i osigurao naraštaj mladih stručnjaka s potrebnim profesionalnim kompetencijama za rad na području zelene gradnje.

Dodatno, članstvu HSZG-a dodijeljene su zahvalnice zbog iznimnog doprinosa zelenoj gradnji, održivoj energiji, infrastrukturi i mobilnosti.