CPD4GB Predstavljen na konferenciji ”Budućnost ugodnog stanovanja” udruge SUPEUS

CPD4GB Predstavljen na konferenciji ”Budućnost ugodnog stanovanja” udruge SUPEUS

SUPEUS – Studentska Udruga za Promicanje Energetske Učinkovitosti i Savjetovanje – interdisciplinarna je studentska udruga koja objedinjuje studente različitih područja, pretežno tehničkih struka.

Jedan od najistaknutijih projekata udruge cjelodnevna je besplatna stručna konferencija pod nazivom Budućnost ugodnog stanovanja – BUS. Konferencija je primarno namijenjena studentima, ali otvorena je i za sve one koje zanima edukacija o aktualnostima iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje. Na projektu mjesecima prije marljivo rade timovi studenata unutar Udruge (predavanja, financije, protokol, marketing i dizajn) na čelu s voditeljem projekta ne bi li na ovaj način ostalim studentima kroz različita predavanja približili aktualne teme iz područja kojima se Udruga bavi.

Ove godine 18. svibnja na Arhitektonskom / Građevinskom fakultetu po 8. put uspješno je ostvarena još jedna ovakva konferencija – BUS 2019.

Dean Smolar je ispred Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju održao prezentaciju na temu: Klimatske promjene – tko još vjeruje u teorije zavjere?, te je ukratko predstavio projekt CPD4GB okupljenim sudionicima te podijelio promo materijale.

Na održanoj konferenciji naglasak je bio na temi BIM-a – Building information model, a predavanja su kao i dosadašnjih godina bila podijeljena u tri tematska bloka kako bi se istodobno dotaknuli različitih struka te zadržali naglasak na interdiscplinarnosti.